Teknik destek saatleri : 10:00 / 20:00 Teknik destek saatleri : sabah 10:00 akşam 20:00 arasıdır.
  • Sepet

adet bildiriminiz bulunmaktadır.

Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.

0 Destek TALEBİ OLUŞTUR
Bİrtema Blog Yazıları

Wordpress hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınız için bir yanıtımız var

En İyi WordPress Page Builder Eklentisi Karşılaştırmaları
13 Eylül 2020Destek Ekibi
PAYLAŞ!

En İyi WordPress Page Builder Eklentisi Karşılaştırmaları

En İyi WordPress Page Builder Karşılaştırmaları

Web sitelerinin pratik bir şekilde tasarlanmasını sağlayan Page Builderlar ile ilgili birtakım karşılaştırmalar yapacağımız bu yazımızda ayrıca hangi özellikleri sunduğunu da paylaşacağız. Sayfa oluşturucu anlamına gelen Page Builderlar ayrıca önemli yazılımlardır. PHP ya da HTML dosyalarını düzenlemekle vakit kaybetmek yerine sayfanızın dilediğiniz kısmına element eklerken aynı zamanda sürükle / bırak tekniğinden de yararlanabilirsiniz.

Page Builder Kullanım Amaçları ve Özellikleri

Web sitesi kurmak için ihtiyaç duyduğunuz iki seçenek vardır. Wix ya da Weebly gibi sayfa kurucuların yanı sıra WordPress tabanlı bir web sitesi kurarak içerik yayınlamaya başlayabilirsiniz. Elbette bu seçenekler arasında WordPress’in her zaman popülerliğini koruduğunu söylemekte yarar var. Premium tema seçenekleri de sunan WP’nin içerik yönetimi konusunda bazı sorunları beraberinde getirdiği unutulmamalıdır. Öncelikle kullanıcılar WP temalarında düzenleme yapmak için kodlama bilgisine sahip olmalıdır. Ayrıca Page Builderlar da kodlama bilgilerine ihtiyaç duyulma zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır.

Kullanıcı arayüzlerinin rahatlıkla yerleştirilmesine izin veren Page Builderlar, bileşen, sayfalar ya da yazılar için oldukça etkilidir. Ancak bunlarla beraber birtakım özellikleri de beraberinde getirir.

Bu konuda ilk olarak Page Builderlar değişiklikleri ön izlemenizi sağlar. Yani bir WP sitesi tasarlama aşamasında değişiklikler çoğu zaman gerçek zamanlı olarak görülmez. Fakat bir Page Builder kullanarak gerçekleştirdiğinizi değişikliklerin sonucunu hızlıca görebilirsiniz. Bu özelliğinin yanı sıra çok kısa bir sürede profesyonel görünüm elde etme şansı sunar. Yani tasarlama sürecinde çok farklı alternatifler sunduğu için bu konuda yeni adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

Sayfa oluşturucuların son ve en önemli özelliği, ekstra bir eklenti kullanmanıza gerek kalmadığıdır. Page Builder sayesinde ihtiyacınız olan sonuçlara kısa sürede ulaşmak adına bazı eklentilerden yararlanarak WP’yi dilediğiniz şekilde oluşturabilirsiniz.

En Popüler WordPress Page Builder Eklentileri

En iyi WordPress Page Builderları birbirinden farklı özellikleri aynı anda sunmaktadır. Şimdi sizlere en çok kullanılan sayfa oluşturucuları ve genel özelliklerini sıralarken premium üyelik fiyatları hakkında da bilgiler aktarıyor olacağız.

Page Builder By SiteOrigin

Sade ve hafif bir sayfa oluşturucu eklentisi olan SiteOrigin, 1 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Bu yüzden popüler olduğunu söylemekte yarar var. Aslında kullanımı basit olmayan bu eklentinin ücretsiz ve premium seçenekleri bulunmaktadır. Ücretsiz bileşende video ve görsel kaydırıcı, ücret tablosu ve daha pek çok bileşene sahip olan bu eklenti, birçok WP bileşeniyle uyumludur.

Eklentinin premium versiyonu tek sefere mahsus 171 TL olarak sunulmaktadır. Premium versiyonda e-mail desteğinin yanı sıra 17 ek bileşene ulaşabilirsiniz. Sunulan ek bileşenlerden birçoğu gelişmiş özelliklerle karşınıza çıkarken ücretsiz olarak sunulan eklentilerinin üst versiyonları bulunmaktadır. Bileşen animasyon, özel yazı tipi kurucusu ve görsel kaydırıcı gibi seçenekler premium seçenekte yer almaktadır.

İki farklı editör özelliği bulunan SiteOrigin eklentisinde gerçek zamanlı olarak tüm değişiklikleri kontrol edebilirsiniz. Buna ek olarak WP üzerinden sayfalar ekleme ve düzenleme gibi hizmetleri de kullanabilirsiniz. Son olarak CSS’den anlayan kullanıcılar bu eklentinin çok daha iyi olduğunu görebilmektedir. CSS stilini düzenleyebileceğiniz gibi dilediğiniz şekilde ekleme yapabilirsiniz.

Elementor

Ücretsiz bir versiyon sunan Elementor farklı üç planda da hizmet vermektedir. Unlimited, Business ve Personel planlarından birini satın alarak kullanabilirsiniz. Unlimited planı 1168 TL’den satışa sunulmaktadır. Sınırsız sayıda web site kullanma seçeneği bu plandadır. Business planı 3 site için kullanabilirken 581 TL ödeme yapmalısınız. Personel olan ise 1 web site için kullanılabilir ve 287 TL’dir.

2016 yılında piyasaya sunulan Elementor’un ücretsiz versiyonunda 40 farklı şablon yer alır. Ayrıca 30 adet bileşen sunulmaktadır. Özel HTML elementlerini de içeren ücretsiz versiyonda navigasyon menüsü, Facebook elementleri ve fiyat ücretleri bulunmamaktadır.

Online mağaza açmayı planlayanlar ücretli planlardan birini tercih ederek hızlı bir şekilde aksiyon almaya başlayabilir. Elementor tüm bunlara ek olarak web sitenizin mobil versiyonunda elementleri saklamanızı da sağlar.

Beaver Builder

Binlerce kullanıcının yararlandığı Beaver Builder, kullanışlı özellikler içermektedir. Ücretsiz versiyonu bulunan bu eklentide fotoğraf, video, metin editörü, HTML elementi ve kenar çubuğu bulunmaktadır. Lite ve paid versiyon olarak sunulan bu eklentinin lite versiyonunda herhangi bir şablon yer almaz.

Ücretli olarak da kullanılabilen Beaver Builder, standart, pro ve agency planlarıyla sunulmaktadır. Standart paket 580 TL’dr. Pro plan 1166 TL iken agency plan 2338 TL olarak satışa çıkarılmıştır.

Günümüzde çoklu site özelliğini kullanarak yeniden yapılandırmaya izin veren bu eklentide beyaz etiketleme özelliği de yer almaktadır. Bu sayede site tasarımı şirketleri için oldukça güzel seçeneklere ulaşılabilir. Eklentinin ücretli versiyonunda 24 adet ek bileşen bulunuyor. Ayrıca başlangıç aşaması için 56 adet şablon da kullanıcılara sunulmaktadır.

Responsive Landing Page Builder By PluginOps

WP iniş sayfası kurucusu olan bu eklenti, kullanıcıların herhangi bir reklama tıklamasından sonra indiği sayfa olarak bilinir. Ancak web siteniz hakkındaki önemli bilgileri içermesi gereken bu sayfalar ek olarak kullanıcıların sitede kalmalarını teşvik edici olmalıdır.

3 farklı plan ile satışa sunulan bu eklentinin tek bir domain için fiyatı 21 TL’dir. Beginner planı yine aynı şekilde tek domain için 29 TL’dir. Son plan olan advanced planı da 3 farklı domain için 64 TL olarak sunulmaktadır.

Live Composer

Ücretsiz olan bu eklenti 50 binden fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Sürükle bırak kurucuya sahip olan Live Composer, mobil duyarlıdır. Bu sayede web tasarımlarını desteklemektedir. Eklentinin ücretsiz versiyonunda 40 adet bileşen yer alıyor. Premium seçenekte ise site sayısına göre farklı ücretlendirmelerle hizmet alınabilmektedir.

WooCommerce uzantılarının da yer aldığı bu eklenti aslında kapsamlı bir alışveriş sitesi kurmanızı destekler. Çünkü büyük bir liste örgüsü başta olmak üzere şablonlar, ürün sayfaları ve ödeme sayfası gibi seçenekler yer almaktadır.

Bu web sitesi, hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanır.