Teknik destek saatleri : 10:00 / 20:00 Teknik destek saatleri : sabah 10:00 akşam 20:00 arasıdır.
  • Sepet

adet bildiriminiz bulunmaktadır.

Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.

0 Destek TALEBİ OLUŞTUR
Bİrtema Blog Yazıları

Wordpress hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınız için bir yanıtımız var

IP Yönetim Detayları ve .htaaccess İle IP Engelleme Yöntemleri
12 Ekim 2019Destek Ekibi
PAYLAŞ!

IP Yönetim Detayları ve .htaaccess İle IP Engelleme Yöntemleri

IP Engelleme Nasıl Yapılır?

Dünya genelinde suç işleme potansiyeline sahip olan çok sayıda kişi bulunmaktadır. Bu durum artık web sitelerine de yansımıştır. Web site sahipleri birtakım önlemler almadığı zaman güvenlik ihlaline neden olabileceği gibi farklı mağduriyetlerle de karşılaşabilir. Bu gibi durumlara engel olmak için IP engelleme işlemine başvurulabilir. IP engelleme yapıldığı zaman herhangi bir kullanıcının iletişim hattı kesilecek ve sitenize erişim sağlayamayacaktır. Bu süreçte IP yöneticisini kullanarak ya da .htaccess kullanarak IP engelleme yapabilirsiniz. Ayrıca .htaccess ile konum engelleme uygulamasına da başvurulabilir.

.htaccess Kullanarak IP Nasıl Engellenir?

IP engelleme noktasında en çok kullanılan yöntemlerden biri olan .htaccess, web sunucunuz üzerinden engelleme yapmanızı sağlar. Bu noktada Apache kullananların erişebileceği .htaccess dosyası üzerinden web sunucunun ayarları değiştirilebilir. Yapılması gereken işlemler;

  • Hosting paneline giriş yaparak ‘dosyalar’ ve ardından ‘dosya yöneticisi’ne ulaşmak

  • Daha sonra public_html dizininde yer alan .htaccess dosyasını tıklamak
  • Bu işlemden sonra araç çubuğunda yer alan ‘düzenle’ butonuna ulaşmak

  • Ardından ‘dosyayı düzenle’ sayfasına giriş yaparak mevcuttaki kod üzerine aşağıdaki kotları yerleştirmek
  1. Order Deny, Allow
  2. Deny from 127.0.0.1

İlgili kodun farklı bir soruna neden olabilme ihtimaline karşı orijinal kodun yedeği mutlaka alınmalıdır. Kodu yapıştırdıktan sonra ‘save&close’ tuşuna tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

.htaccess ile Konum Engelleme Nasıl Yapılır?

Konum engelleme işlemi de web site sahiplerinin çokça tercih ettiği bir uygulamadır. Web sitelere yapılana saldırılar aslında belirli ülkeler üzerinden gerçekleşmektedir. İçeriğinizin belirleyeceğiniz ülkelerden erişime kapalı olması için yine .htaccess dosyasını kullanmanız gerekir.

Bu işlemden yararlanmak için public_html dizininde yer alan .htaccess dosyasına ulaşılmalı ve daha sonra karşınıza çıkan listeden seçeceğiniz ülkeden IP adresi oluşturulmalıdır. IP adresi oluşturmak için ülke adı tıklandıktan sonra format ‘Apache .htaccess deny’ olarak seçilmelidir. Bu işlemlerin ardından ise ‘Create ACL’ sekmesine tıklanmalıdır.

Oluşturulan kodun .htaccess dosyasına kopyalanmasından sonra ‘save&close’ tuşuna basılarak işlem tamamlanır.

IP Yöneticisini Kullanarak IP Engelleme Nasıl Olur?

IP engelleme işlemi yapmak adına IP yöneticisi kullanılarak da gerekli aksiyonlar alınabilir. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle hosting paneline giriş yapmalı ve ‘diğer’ kategorisine ulaşarak IP yöneticisine ulaşılmalıdır.

Mevcut kategoride ‘bir IP adresini engelle’ kutucuğu yer almaktadır. Bu kısımda engellemek istediğiniz IP adresini girerek ‘ekle’ tuşuna basılması yeterlidir.

İşlemi geri almak isteyen kullanıcılar ‘IP adresine izin ver’ isimli kutuda aynı işlemi yapabilir. Uygulamanın başarılı olması durumunda aşağıdaki onay mesajı karşınıza çıkacaktır.

Kullanacağınız bu yöntemler sayesinde artık erişimini engellemek istediğiniz IP adresi, web sitenize ulaşamayacaktır. İnternet platformu, herkesin 7/24 erişebildiği açık bir alandır. Bu nedenle online işletmeler başta olmak üzere bireysel web siteleri de internet üzerinden yapılan saldırılara açık haldedir.

Bu web sitesi, hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanır.