Teknik destek saatleri : 10:00 / 20:00 Teknik destek saatleri : sabah 10:00 akşam 20:00 arasıdır.
  • Sepet

adet bildiriminiz bulunmaktadır.

Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.

0 Destek TALEBİ OLUŞTUR
Bİrtema Blog Yazıları

Wordpress hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınız için bir yanıtımız var

VPS Nedir? WordPress Sitelerimde Neden VPS Kiralamalıyım?
16 Mart 2019Destek Ekibi
PAYLAŞ!

VPS Nedir? WordPress Sitelerimde Neden VPS Kiralamalıyım?

Kişisel wordpress yada farklı bir alt yapı tercih etmiş blog sahipleri, küçük bir web sitesi sayfası, donanımlı bir e-ticaret sitesi ya da yoğun olmayan ziyaretçi kitlesi bir sayfa olsun kullanmakta olduğunuz hizmeti değiştirmek alışkanlık haline gelmiş ise yenisini kiralamak pek kolay bir hareket olmayabilir. Bu konu hakkında kişiler çoğu zaman muallak da kalır ve uygunluk derecesini ölçemez. VPS konusuna gelecek olursak sizin için doğru bir seçenek olup olmayacağını merak ediyor iseniz bu yazımızda şüphelerinizi giderebilir sorularınızı cevaplayabilirsiniz. VPS nedir ve sanal sunucu kiralamanın 7 sebebi neler sizlere kısa ve yormayacak şekilde açıklayacağız.

VPS Nedir?

VPS yA da sanal sunucu fiziksel yapıda bir sunucunun birden fazla bağımsız sanal makineye bölünme hali ile oluşur. VPS aynı makine içerisinde alanı paylaşmakta olduğu diğer hesaplardan bağımsız olarak çalışmaktadır. Bu teknolojiye sanallaştırma denirken her kullanıcını %100 kendine ait özel kaynakları vardır. Sunucuya sabit bir erişim yapa bilmek için kök erişim dediğimiz olayın proje bazlı daha esnek ve bağımsız şekilde olması anlamını taşır.

VPS dendiğinde akla gelen web hosting ve kiralık sunucu arasında sağlanan hizmet olur. Kaynaklarınızı biriyle paylaşmanız gerekmeden istediğiniz şekilde kullanabilir ve fiziksel olarak erişimi sadece kendiniz sağlayabilirsiniz.

Performans Beklentileriniz İçin:

Bazı durumlarda kafanızda sorular oluşabilir. Örneğin; hizmet açısından paylaşımlı hosting’den VPS sistemine yükselme işlemleri yapmanız durumunda ya da güvenli sanal sunucu kiralama işleminde farklılıklar nedir diye aklınıza takılabilir.  SSD disleri duymuşsunuzdur İngilizce ismi ile bilinir hafıza kartlı ve devre kartından oluşan sabit birleşenlere sahip modern sürücü çeşitleri arasında yer alır. Bilindik disklerden farkı, mobil parçaya sahip olmayan % elektronik cihazlardan meydana gelir daha az eskir ve az kaynak kullanır.

Yani geleneksel olarak bilinen disklere kıyaslar isek SSD daha fazla etkili ve dayanıklı olmasının yanı sıra performansı ve hızı daha etkilidir.

Performans ve Güvenlik Düşünüyorsanız KVM Şart

Projelerinizde performans düşüklüğünün farkına vardığınız noktalarda bilmeniz gerektiğini düşündüğümüz en önemli odak noktalarından birisi KVM sanallaştırma sistemidir. KVM dediğimiz karnel sanal tabanlı makine, sanallaştırma sistemi olan Linux uygulaması içim açık kaynak oluşturan yazılım türüdür. Bu fiziksel ve özellikle birbirinden bağımsız ve ayrı şekilde olan sanal ortam haline dönüşebilen makineler için bir yazılım türüdür. Başka bir şekilde anlatmak gerekirse KVM fiziksel olarak sunucuyu farklı sunuculara bölme görevini üstlenir.

Bu sistem platform kaynaklarını her şekilde optime etmeye yardım sağlar ve yükseldiğiniz uygulama hızlarını arttırarak cevap verme zamanını azami sınıra indirir. Diğer bir ipucu ise KVM her sanal sunucuda fazla güvenlik ve izolasyon sunmakta olan Selinux ve Svirt kombinasyonunu aynı şekilde uygular.

WordPress Sitelerimde Neden VPS Kiralamalıyım?

Yukarıda VPS nedir ve içeriği hakkında sorularınızı yanıtladık. Şimdi VPS sistemine neden ihtiyacınız olur ondan bahsedelim. Hazırda olan Web siteniz için hosting hizmeti seçmek hemde projeniz tam da büyüme aşaması gibi bir durumda ise öyle hafife alınacak bir konu olarak görmeyin. Kafanızda şüpheler devam ediyorsa ve SSD, VPS hosting sizin açınızdan uygun bir tercih mi? değil mi? emin değilseniz size aşağıda 7 neden sunuyoruz.

1. Web sitenizin hedef ziyaretçisi performans bazlı ise

Web hosting sağlayıcınız sınırsız bant ve genişlikte olsa bile sürekli yükselen ziyaretçi sayınız, platformdaki performans sorunları oluşturabilir. Bu tip olaylar yaşamanız durumunda daha gelişmiş olan hizmet sağlayıcısına geçmeniz gerekir. İşte VPS burada devreye giriyor. Bu adım performans açısından daha yüksek olduğu için bir sonraki adım olarak görülür. Bu ek olarak yapacağınız SSD çalışan bir sunucu seçerek Web sitenizin hızını ve performansını arttırmak olacaktır.

2. Kontrol edebileceğiniz bir hosting yapısı arıyorsanız

Yaşamanız muhtemele kısıtlamalar hosting planlamanız ile ilgili kendi yapılandırmasına uygun olmama durumunda meydana gelecektir. Aslında sanal sunucular hizmet yapılandırma projesinde belirli ihtiyaçlarınız durumunda uyum  sağlamada daha esnek olabilir.

3. Hosting firmalarının kuralları sizi sıktıysa

Örneğin; sunucuyu başka kullanıcılar ile paylaşmak istemiyorsunuz yada fazla kaynak tüketimi yapan bir uygulama kullanmaktasınız ve kiralık sunucu fiyatları size uygun değilse VPS sizin için ideal olacaktır.

4. Kendi planlamanızı oluşturduysanız

VPS sunucusuna erişimin olması ve istediğiniz uygulamayı ya da yapılandırmaya ihtiyaç duyma durumunda en uygun sunucu seviyesi olarak kurulum ve kullanım sağlar. Bu hizmet üzerinde fiziksel kontrol daha fazla gözlemleniyor.

5. E-ticaret çok fazla kaynak tüketiyorsa

WordPress yüksek ram tüketir ve ya WOOCommerce, Yoast satış ortaklı olan eklentiler gibi bir çok kök erişimli eklentilere sahip bir online dükkana sahipseniz paylaşımlı hosting sizin için yetersiz gelir. Daha fazla performansa ihtiyaç duyar profesyonel hosting SSD VPS geçiş olanağını değerlendirebilirsiniz.

6. Güvenliğin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız

Web sitesi üzerindeki güvenlik ve gizlilik kişilerin öncelikli endişe ettiği konular ise VPS iyi bir seçenek olacaktır. Diğer sunuculardan bağımsız bir şekilde yeniden başlatır ve yönetilir.

7. Projeniz özelse ve güvenilirliğe önem veriyorsanız

Hareketli parçalara sahip olmaması açısından SSD aşınma olasılığı diğer disklere göre daha azdır, işte bu nedenden dolayı veriler daha güvende olur. Ek olarak ise kullanılan KVM sanallaştırma sistemi bütün sanal makinelerde güvenlik ve izolasyon açısından daha sağlıklı duruma getiriyor.

VPS Yönetebilmek İçin Teknik Bilgiye Sahip Olmam Gerekiyor mu?

Sizden gelen en çok soru bu evet olmanız sizin için en iyisidir. VPS ve WHM ya da Plesk panel daha kolay yönetilen sunucular olsa bile vermiş olduğu hizmetten tam anlamı ile yararlanmak için kontrol sahibi olmalısınız ve yönetme konusuna gelecek olursanız bu temelde bilgiden geçiyor.  Her durumda oluşabilecek sorunlara karşı tam yönetim sizde olacak şekilde ekibinize destek sağlayabilirsiniz.

Hazırladığımız bu yazımızda VPS nedir sorusu ve diğer unsurlara cevap verdiğimizi umuyoruz. Hangi durumda VPS sizin için doğru seçim arasına girmiş olur az çok bir fikriniz oluşmuştur. VPS yönetme konusunda teknik bilgiye sahip olmamanız ve deneyimleriniz henüz yeni olsa bile daha fazla güvence ve performansa ihtiyaç duymanız halinde kurumsal hosting firmaları seçeneğiniz olabilir.

Kurumsal hostingler daha basit olduğu için ilk aşam için idealdir. Konu yönetim aşamasına geldiğinde daha önce web  hosting planlaması dahilinde çalışmış iseniz fark olmadan aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Bu web sitesi, hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanır.